Liefdevol Confronteren

Ergerlijke situaties doen zich in het dagelijkse leven in ruime mate voor: last van mobiele bellers in de openbare ruimte, afval wordt op straat gegooid in plaats van in de vuilnisbak, hondepoep voor uw deur, geluidsoverlast van de buren; zelfs uw partner kan een bron van irritatie zijn als hij bijv. de was ophangt op een manier die u niet prettig vindt. Het is nu mogelijk om uw vaardigheden te vergroten in het aanspreken op irritant gedrag dat medemensen vertonen.

woensdag, augustus 16, 2006

Nieuws

1. In het augustus nummer van het blad 'Psychologie Magazine' wordt Simone van Slooten geinterviewd over de benadering van personen met lastig gedrag in het algemeen en een narcistische inslag in het bijzonder. Hiervoor is ze ook te benaderen als specialist die digitaal vragen beantwoord voor lezers van het blad.

2. In het blad 'PW-intermediair' van mei 2006 staat een artikel over 'omgaan met lastpakken'. Hieraan hebben Paula Gruben en Simone van Slooten meegewerkt, o.a. door tips te geven, in te gaan op de defintie van lastig gedrag en de voordelen van lastig gedrag (ja, ook die bestaan!).

3. In KNAP, het blad voor de kappersbranche in Nederland, staan een tweetal artikelen (in januari en augustus 2006) over het omgaan met lastig gedrag op de kappersvloer en de ervaringen van deelnemers aan de workshop 'liefdevol confronteren'. Een van die deelnemers zegt bijvoorbeeld: 'anderen zeggen dat ik veranderd ben na de workshop'.

4. In het februari-nummer 2006 van het blad 'Psychologie Magazine' wordt de workshop besproken in de rubriek 'cursus'. Dit aan de hand van de persoonlijke ervaringen van een redacteur van het blad die deel heeft genomen.

5. In het weekblad Intermediair van 17 november 2005 heet het cover-verhaal 'Allemaal hufters'. Voor dit artikel is o.a. Paula Gruben geinterviewd over de meerwaarde van de cursus Liefdevol Confronteren binnen deze thematiek.

6. KRO radio heeft in haar programma DolceVita op dinsdag 22 november 2005 een interview gevoerd met Simone van Slooten tussen 9.00 uur en 9.30 uur over de workshop Liefdevol Confronteren.

7. NCRV radio heeft in het programma 'Plein Publiek' op vrijdag 21 oktober tussen 09.30 en 11.00 tijd besteed aan een interview met Paula Gruben, trainer van de cursus Liefdevol Confronteren.

8. Radio 3fm heeft middels een interview met Simone van Slooten, trainer van de cursus Liefdevol Confronteren, aandacht besteed aan liefdevol confronteren

9. Dagblad 'Trouw' heeft op zaterdag 8 oktober 2005 een artikel gepubliceerd over de cursus onder de titel: 'Hufterigheid te lijf met cursus liefdevol confronteren'.